lördag 21 oktober 2023

Köttfärsgryta med vitkål

 

Ingredienser 1 portion

50 gram vitkål
1 femtedel purjolök
½ vitlöksklyfta
150 gram nötfärs
½ msk smör till stekning
1 msk tomatpure
1 tsk kinesisk soja
½ tsk strösocker (kan uteslutas)
½ tsk paprikapulver
½ tsk hela kumminfrån
salt och peppar
1 dl vatten 
1 fjärdedel ask små tomater

Ingredienser 4 portion

200 gram vitkål
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
600 gram nötfärs
1 msk smör till stekning
2 msk tomatpure
4 tsk kinesisk soja
2 tsk strösocker (kan uteslutas)
2 tsk paprikapulver
2 tsk hela kumminfrån
salt och peppar
4 dl vatten 
1 ask små tomater

Servering
grönsallad
bröd
Gör så här:
  1. Strimla kålen, skölj och skiva purjolöken. skala och finhacka vitlöken
  2. Stekfärsen smulig i smör. stek med kål, purjolök och vitkål tills kålen fått lite färg.
  3. TIllsätt tomapure, soja, socker och kryddor. Häll på vatten och puttra i ca 5 minuter.
  4. Dela tomaterna och häll ner i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med ev mer kryddor
  5. Serva med sallad och bröd.
  6. Du kan med fördel ha lite grovrivna morötter med i grytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ett gympass är aldrig fel

Att träna är aldrig fel. Du kan göra det på många olika sätt. Inte nödvändigtvis på gym. jag tog mig en tur ner i gymmet på hote...