Ingredienser 1 portion
50 gram vitkål
1 femtedel purjolök
½ vitlöksklyfta
150 gram nötfärs
½ msk smör till stekning
1 msk tomatpure
1 tsk kinesisk soja
½ tsk strösocker (kan uteslutas)
½ tsk paprikapulver
½ tsk hela kumminfrån
salt och peppar
1 dl vatten
1 fjärdedel ask små tomater
Ingredienser 4 portion
200 gram vitkål
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
600 gram nötfärs
1 msk smör till stekning
2 msk tomatpure
4 tsk kinesisk soja
2 tsk strösocker (kan uteslutas)
2 tsk paprikapulver
2 tsk hela kumminfrån
salt och peppar
4 dl vatten
1 ask små tomater
Servering
grönsallad
bröd
Gör så här:
- Strimla kålen, skölj och skiva purjolöken. skala och finhacka vitlöken
- Stekfärsen smulig i smör. stek med kål, purjolök och vitkål tills kålen fått lite färg.
- TIllsätt tomapure, soja, socker och kryddor. Häll på vatten och puttra i ca 5 minuter.
- Dela tomaterna och häll ner i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med ev mer kryddor
- Serva med sallad och bröd.
- Du kan med fördel ha lite grovrivna morötter med i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar